Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Het ontwikkelingstraject van Wouter

Begin dit jaar heb ik het persoonlijk ontwikkelingstraject bij Siebert & Wassink gevolgd. Siebert & Wassink werkt nauw samen met Ventiv om onze collega's naar een hoger niveau te tillen, op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak. Het persoonlijk ontwikkelingstraject ben ik aangegaan omdat ik net in een nieuwe functie bij een nieuwe opdrachtgever was gestart, waarbij de focus van engineering naar projectmanagement verschoof.

Samen met een van de coaches van Siebert & Wassink is er eerst een intakegesprek gevoerd. Ter voorbereiding diende een persoonlijke vragenlijst ingevuld te worden. Ik heb hiervoor een test gedaan aan de hand van de Insights methodiek. Aan de hand van de uitkomsten en het intakegesprek werd een verdere richting van het traject bepaald. Persoonlijke kenmerken, drijfveren, ervaringen en uitdagingen spelen hierin een centrale rol. Op basis hiervan zijn samen met de coach ontwikkeldoelen bepaald, waarmee ik mijn nieuwe functie beter kon uitoefenen.

"Tijdens het traject heb ik samen met mijn coach ontwikkeldoelen bepaald, waardoor ik mijn nieuwe functie beter kan uitoefenen."

Bij mij lag de focus op plannen en organiseren. Hoe deed ik dat op dat moment, en op welke wijze zou dat beter kunnen? Door de coach zijn praktische tips en tricks aangereikt, welke ik nog steeds dagelijks toepas. Zoals het aanbrengen van structuur in mijn agenda.

Het persoonlijk ontwikkelingstraject is een waardevolle toevoeging voor Ventiv Engineers die net wat extra’s willen en wie zich willen verbeteren in hun persoonlijk functioneren.