Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Arjen van Dijk biedt ondersteuning als Project Engineer bij Mecal

Wat houdt het project bij Mecal precies in?

Binnen Mecal houd ik mij bezig met het ontwerpen van Machine Support Frames voor nieuwe machines van bijvoorbeeld een klant als ASML. Voor elke nieuwe machine moet een support frame ontworpen worden dat voldoet aan eisen op het gebied van sterkte, stijfheid, gewicht en kosten. Vaak staan de machines in aardbevingsgebieden wat de projecten uitdagend maakt. Om tot een goed ontwerp te komen stel ik allereerst eisen op. Vervolgens bedenk ik, vaak d.m.v. brainstorm sessies, verschillende concepten. Deze concepten worden getoetst aan de eisen. A.d.h.v. de concepten wordt ook inzichtelijk wat de gevolgen zijn van bepaalde eisen om zo de klant goed te kunnen informeren.

Kun je iets meer vertellen over Mecal?

Mecal is een bedrijf dat zich bezig houd met de ontwikkeling van High Tech Systems. Een van de afdelingen van Mecal houd zich specifiek bezig met de ontwikkeling van Machine Support Frames. Deze frames vormen als het ware de fundering voor high-tech machines van bijvoorbeeld de semi-conductor industrie. Voor elke machine en elke fabriek is vaak een klantspecifiek frame nodig.


Wat is de toegevoegde waarde van Ventiv voor jou?

Elke opdrachtgever heeft andere kwaliteiten en door Ventiv kan ik ervoor zorgen dat ik telkens weer nieuwe ervaringen opdoe om daarvan te leren. Ventiv helpt mij dus om me telkens te blijven ontwikkelen. Niet alleen door de cursussen die worden aangeboden maar dus ook door telkens weer een bedrijf te vinden waar ik nieuwe dingen kan leren. Bij Tuinte bijvoorbeeld hield ik mij bezig met het ontwerpen van speciaalmachines. Zo deed ik bijvoorbeeld een project om glazenpotjes in een doosje te stoppen. Doordat Tuinte een eigen machinefabriek en montageafdeling heeft leerde ik veel over de maakbaarheid.

''Elke organisatie heeft andere kwaliteiten en door Ventiv kan ik ervoor zorgen dat ik telkens weer nieuwe ervaringen opdoe om daarvan te leren.''

Ben jij ook op zoek naar zo'n gaaf project?

Neem contact op met Nick Buiting voor meer informatie.

buiting@ventiv-engineers.nl - 06-15660816

Neem contact op met Nick.