Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Emiel ter Riet biedt ondersteuning als Project Engineer bij Sorba Projects

Wat houdt het project bij Sorba precies in?

Binnen Sorba houd ik mij bezig met het nieuwbouwproject “De Weef” in Helmond. Hierbij is Sorba verantwoordelijk voor het produceren en monteren van de aluminium balkonranden. Deze worden voorzien van 2 type panelen die op zowel horizontale als verticale wijze langs elkaar heen golven.

Binnen dit project houd ik mij bezig met 3D engineering van de verschillende onderdelen. Deze worden vervolgens omgezet naar bruikbare productie- en installatietekeningen. Daarnaast zorg ik ervoor dat de materialen op het juiste moment op de bouw komen en onderhoud ik direct contact met de uitvoerder en verschillende producenten.

Wat ik tof vind aan het project is dat ik er van A tot Z bij betrokken ben, van het uittekenen in 3D en berekeningen maken tot de uiteindelijke uitvoering op locatie zelf. Hierdoor kan ik aan elk proces proeven en leer ik in elke processtap erg veel. Het uitdagende aspect binnen Sorba is dat er maatwerk wordt geleverd. Hierdoor is niet alleen elk project maar ook elk onderdeel binnen een project anders.

Kun je iets meer vertellen over Sorba?

Sorba verlegt de grenzen van Engineering en materiaalgebruik voor de gevelbekleding van gebouwen. Daarnaast houden ze zich bezig met interieurbouw en infrastructuur projecten. Sorba kan worden ingeschakeld van concept tot montage, productie tot eindoplevering. Bekende projecten van Sorba zijn bijvoorbeeld de golvende OV Terminal in Arnhem en het Boijmans (zie afbeeldingen). Naast projecten in Nederland is Sorba ook actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

''Bij Ventiv is er veel persoonlijke begeleiding wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu helemaal op mijn plek zit.''

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van Ventiv?

Na het afronden van mijn opleiding Technische Bedrijfskunde en Bouwkunde ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende baan. Tijdens deze zoektocht kwam ik er achter dat ik slecht wist wat ik precies wil. Bij Ventiv kreeg ik het gevoel dat er goed naar mij geluisterd werd en hebben ze het brede aanbod aan opdrachtgevers aan mij voorgelegd.

Bij Ventiv is er veel persoonlijke begeleiding wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu helemaal op mijn plek zit. Ventiv zorgt voor interessante projecten bij opdrachtgevers; passend bij wie ik ben, wat ik wil en waar mijn krachten liggen. Hierdoor heb ik nu een mooie en uitdagende opdracht bij een organisatie die bij mij past en waar ik mij kan ontwikkelen.

Ben jij ook op zoek naar zo'n gaaf project?

Neem contact op met Nick Buiting voor meer informatie.

buiting@ventiv-engineers.nl - 06-15660816

Neem contact op met Nick.