Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Mark Hartman is Projectleider bij Contour Advanced Systems

Wat houdt het project bij Contour Advanced Systems precies in?

Momenteel ben ik werkzaam als Projectleider binnen de afdeling Intra Logistiek, hier bouwen we een (deel)systeem voor een sorteersysteem van Amazon. Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie met de klant (na verkoop), maak ik een planning voor engineering en productie en ben ik verantwoordelijk voor het monitoren van de voortgang van het project, zowel op productie als het projectresultaat. Dit doe ik in nauwe samenwerking met het team Intra Logistiek. Die bestaan uit engineers, werkvoorbereider, eerste monteur en de sales manager. We zitten met dit team ook regelmatig bij elkaar om nieuwe projecten en uitvoerende projecten te bespreken en afgeronde projecten te evalueren. Deze korte lijnen zijn erg fijn, hierdoor ontstaat een hoog betrokkenheidsgevoel, wordt feedback snel verwerkt en ook geaccepteerd.

Binnen Intra Logistiek wordt vooral gefocust op modulair ontwerpen dat een nieuwe unit zo snel mogelijk geplaatst kan worden, met zo min mogelijk impact op het productieproces. Stilstand is verlies in zulke grote processen.

Naast de projecten voor Intra Logistiek werk ik nog aan 2 andere projecten. Een project binnen Defensie & Veiligheid en binnen ICT-Data projecten. Voor beide geldt dat het bestaande systemen zijn die een “retrofit” krijgen. Hier werk ik erg nauw samen met de monteurs uit de werkplaats, om te zorgen dat ze alle materialen op tijd hebben en dus door kunnen met hun werk. Daarnaast maak ik documenten, samen met de klant, om te monitoren of we de juiste wijzigingen doorvoeren. Dit is in een veel kleiner team, maar dat maakt het ook weer leuker en leerzamer.

Kun je iets meer vertellen over Contour Advanced Systems?

Contour Advanced Systems is specialist in het ontwerpen, bouwen, integreren en onderhouden van high-tech systeemoplossingen. Dit zijn vaak modulaire systemen opgebouwd uit 1 of meerdere (zee)containers. Denk hierbij aan een communicatiecentrum voor drones van defensie, verplaatsbare ICT-data opslag centra bij een bibliotheek en voor energieopslag een container vol accu’s. Dit voor zeer interessante en zeer uiteenlopende markten. Contour is met name actief in de sectoren; Defensie & Veiligheid, ICT-Data, Energie en Intra Logistiek.

Contour is een relatief klein bedrijf wat mooie projecten realiseert met grote klanten, wereldwijd. En dit wel met de Achterhoekse nuchterheid. Bij Contour zeggen ze nooit nee en stilzitten doen we ook niet. Contour gaat geen uitdaging uit de weg, elke dag hetzelfde is ook niks. De lijnen zijn kort en iedereen staat open voor feedback en verbetering.

"Door Ventiv kan ik mij veel bewuster ontwikkelen"

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van Ventiv?

Dit is voor mij de eerste keer dat ik deze rol vervul. Het is heel fijn om terug te kunnen vallen op Ventiv als ik vragen heb. Meestal is het niet nodig en komen we er zelf wel uit. Maar het is toch altijd fijn om te weten dat Ventiv altijd achter je staat. Hierdoor durf je toch soms net wat meer. Daarbij is het ook heel fijn om “gedwongen” tijd te maken voor je persoonlijke ontwikkeling. Als je dit in de hectiek van de dag “er even bij” moet doen of er geen duidelijk vervolg aan zit, schuift het snel naar achter. Door de maandelijkse besprekingen met Ventiv en een duidelijk plan en voortgang van mijn POP blijf ik er wel mee bezig en kan ik mij veel bewuster ontwikkelen.

Ben jij ook op zoek naar zo'n gaaf project?

Neem contact op voor meer informatie:

- Bart te Focht - Vestigingsmanager Arnhem: 06 - 57 54 70 52 / tefocht@ventiv-engineers.nl

- Martijn Baas - Vestigingsmanager Hengelo: 06 – 41 47 95 44 / baas@ventiv-engineers.nl